10stukswan tan vellenhttps://www.orientalwebshop.nl/nl/happy-boy-wan-tan-pangsit-vellen-250g?_gl=1*ih7b5a*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjw_4S3BhAAEiwA_64Yhq4O9OFPNrCo4QPvBZBFVjxepWkFxQ7Z_WZPoLn0Qh5vSmL0t0kLsRoCmBYQAvD_BwE
1eieiwitgeen eigeel nodig
1thee lepelzout
4thee lepelspeperpas aan op smaak
chilisaus
Instructies
Voorbereiding
Hak de garnalen fijn totdat je een grove pasta hebt. Het is goed om nog structuur van de garnalen over te houden. Een geheim hier is om daarna ½ van de pasta lichtjes uit te smeren met de zijkant van de mes.
Voeg het eiwit, zout en peper toe aan de gehakte garnalen. Meng goed door elkaar tot het een homogeen mengsel is. Maar let op dat je de eiwit niet hebt opgeklopt!
Bereiding
Leg een wan tan vel op een schoon werkblad.
Plaats ongeveer 2 theelepels van het garnalenmengsel in het midden van het vel.
Vouw het vel dicht tot een buideltje, afhankelijk van de gewenste vorm. Zorg ervoor dat de randen goed vastzitten, zodat de vulling niet uitloopt tijdens het bakken.
Verhit de olie
Verhit een pan met voldoende olie om de pasteitjes in te frituren. De olie moet ongeveer 170-180°C zijn om te frituren.
Frituren
Voeg de gevulde pasteitjes voorzichtig toe aan de hete olie.
Bak de pasteitjes gedurende 3-4 minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Let goed op tijdens het frituren, zodat de pasteitjes niet te donker worden.
Eetsmakelijk!
Haal de gebakken pasteitjes uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.