Lees tijd: 2 minuten.
Deze staan op de menukaart.
Knapperige, gefrituurde dumplings (pasteitjes) gevuld met een vulling van fijngehakte garnalen. Deze populaire Chinese gerechtje wordt gemaakt met dunne wan tan vellen die gevuld, dichtgevouwen en vervolgens goudbruin gebakken worden. De buitenkant krokant, terwijl de binnenkant sappig en smaakvol is. Tja Siu Kau wordt meestal geserveerd met een dipsaus zoals sojasaus of chilisaus en is geliefd als voorgerecht of onderdeel van een dim sum-maaltijd.
Recept: Tja Siu kau
Porties: 10 stuks
Equipment
- 1 kok's mes
- 1 mengkom
- frituur of airfryer
Ingrediënten
- 10 stuks garnalen gepeld
- 10 stuks wan tan vellen https://www.orientalwebshop.nl/nl/happy-boy-wan-tan-pangsit-vellen-250g?_gl=1*ih7b5a*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjw_4S3BhAAEiwA_64Yhq4O9OFPNrCo4QPvBZBFVjxepWkFxQ7Z_WZPoLn0Qh5vSmL0t0kLsRoCmBYQAvD_BwE
- 1 ei eiwit geen eigeel nodig
- 1 thee lepel zout
- 4 thee lepels peper pas aan op smaak
- chilisaus
Instructies
Voorbereiding
- Hak de garnalen fijn totdat je een grove pasta hebt. Het is goed om nog structuur van de garnalen over te houden. Een geheim hier is om daarna ½ van de pasta lichtjes uit te smeren met de zijkant van de mes.
- Voeg het eiwit, zout en peper toe aan de gehakte garnalen. Meng goed door elkaar tot het een homogeen mengsel is. Maar let op dat je de eiwit niet hebt opgeklopt!
Bereiding
- Leg een wan tan vel op een schoon werkblad.
- Plaats ongeveer 2 theelepels van het garnalenmengsel in het midden van het vel.
- Vouw het vel dicht tot een buideltje, afhankelijk van de gewenste vorm. Zorg ervoor dat de randen goed vastzitten, zodat de vulling niet uitloopt tijdens het bakken.
Verhit de olie
- Verhit een pan met voldoende olie om de pasteitjes in te frituren. De olie moet ongeveer 170-180°C zijn om te frituren.
Frituren
- Voeg de gevulde pasteitjes voorzichtig toe aan de hete olie.
- Bak de pasteitjes gedurende 3-4 minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
- Let goed op tijdens het frituren, zodat de pasteitjes niet te donker worden.
Eetsmakelijk!
- Haal de gebakken pasteitjes uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- Dip de Tja Siu kau in chilisaus!